Neka vas prepoznaju

Brus Barton je bio jedan od najistaknutijih ljudi svog vremena, a vrhunac karijere imao je tridesetih godina XX veka. Osnovao je jednu od najznačajnihjih reklamnih agencija i zacrtao put propagadnog poslovanja. Čuvena je njegova reklama koju je radio za vojsku spasa i slogan «čovek može biti očajan, ali ne i otpisan». Njegov uspeh u uvodjenju propagande u poslovanje olakšao je prelaz jednog starijeg sistema u čijem centru se nalazio proizvođač i njegova struktura vrednostiu, u novi sistem okrenut potrošaču. Danas u centru nisu više ni proizvođač ni potrošač sa svojim vrednosnim strukturama, već menadžeri i lideri i paradigma uspeha organizacije kroz njihov razvoj.

Bartonova čuvena beseda „Credo čoveka koji se bavi reklamom“, primenjena danas, pretvara se u Credo osobe koja se bavi poslovnim vodjstvom, koje, kao nekada reklama, ulazi u sve pore privrednog života. Predvidja se da će za deset godina svaka organizacija imati odeljenje poslovnog vođstva koje će trenirati zaposlene za postizanje uspeha i razvijati njihove upravljačke sposobnosti, umesto da se kao danas treneri angažuju izvan organizacije. Više od 43% CEO i 71% izvršnih direktora imaju ličnog trenera, a čak 63% organizacija planira da poveća nivo angažovanja trenera poslovnog vođstva, kaže studija nedavno objavljena u Americi. Očekuje se povećanje ovog trenda zbog ekonomske krize, kada su timovi koji vode organizacije pod još većim pritiskom da budu efikasniji i uspešniji.

U središtu poslovnog vođstva nalaze se menadžeri i lideri, odnosno upravljački vrh organizacija. Ako vas vaša organizacija prepozna kao jednu od osoba kojoj će angažovati ličnog trenera kako bi se razvijali kao rukovodilac, znači da ste već uspeli ili na nekoj od početnih stepenica uspeha. Način da budete uključeni u ovu grupu je da ili sami predložite menadžmentu da vas uključi u sistem poslovnog vođstva ili da za početak sami angažujete trenera, a da potom predložite organizaciji da podrži ovaj razvoj.

Pratite principe poslovnog vođstva kroz članke o treniranju za uspeh, i kada budete spremni, angažujte trenera poslovnog vođstva da vam pomogne na putu ka uspehu.

Ako želite da dobijate članke na email, upišite vašu email adresu u delu za komentare, ili samo posaljite prazan e-mail sa komentarom

3 Responses to “Neka vas prepoznaju”

 1. vesna Says:

  30 10 2009 at 20:57

  pozdrav!

 2. Miodrag Djurdjevic Says:

  18 04 2010 at 16:22

  Zainteresovan sam da dobijam clanke na upisani mail.

  Miodrag Djurdjevic

 3. marijana Says:

  15 06 2010 at 23:16

  viva la bella